Kayıtlar

Temmuz, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

WiFi İle Bulaşan Tehlikeye Dikkat

Resim
En üst seviye telefonlar da dahil birçok iOS ve Android'li cihazı etkileyen bir açık keşfedildi. "Broadpwn" adlı açık iPhone'daki, Samsung Galaxy ve Google Nexus cihazlarındaki Wi-Fi yongalarını etkiliyor. Nitay Artenstein tarafından keşfedilen açık, şu an kapatılmış durumda. Fakat açıktan korunduğunuzdan emin olmak için iPhone'da iOS 10.3.3, Android'de ise Temmuz güvenlik güncellemesini yüklemiş olmanız gerekiyor. Açığı tehlikeli yapan, siz herhangi bir eylemde bulunmadan, tamamen uzaktan çalışabilmesi. Hatta saldıran kişinin cihaz hakkında hiçbir şey bilmesi gerekmiyor ve sistem, kilitlenmeden "ele geçirilebiliyor". Saldırgan, Wi-Fi yongası üzerine direkt olarak program yazabiliyor ve bu sayede cihazdan cihaza bulaşmasını sağlayabiliyor. Ancak zararlının bu şekilde bulaşması için cihazların birbirine yakın olması gerekiyor. İyi haber ise yamayı yüklememiş olsanız bile açığın bazı kısıtlamaları var. Sadece Wi-Fi yongasına bulaşabilen sa

Yandex Mail Yönlendirme

Resim
Öncelikle mail.yandex.com.tr adresinden mail adresimize giriş yapalım. Daha sonra sağ üstteki ayarlar simgesine tıklayalım.Açılan menüden E-postaların işlenme kuralları‘na tıklayalım. Gelen ekrandan koşul kısmını yanındaki çarpıdan kapatıyoruz.Daha sonra yönlendirilecek adresi yazıp kaydediyoruz.

Gmail Outlook Ayarları

Resim
Gmail adresinizi Outlook programı ile kullanmak için bazı özel ayarlar yapmanız gerekir. Aşağıdaki resimli anlatımı inceleyerek siz de Gmail adresinizi Outlook ile kullanabilirsiniz. 1- 2- 3- 4- 5- 6- 7- 8-

İpara Entegrasyonu

Resim
İpara Türkiye’de en çok kullanılan online ödeme sistemlerindendir. Online alışveriş sitelerinden en çok kredi kartı ile alışveriş yapılmaktadır. Müşterileriler genelde bu ödeme sistemini tercih etmektedir. Fakat kredi kartı ile ödeme alabilmeniz için bir sisteme ihtiyacınız vardır. İpara sanal poslarını kullanarak müşterilerinizden kredi kartı ile  güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz. İnternette kredi kartı ile online satış için sanal pos kullanmanız gerekmektedir. İpara taksit ve indirim kampanyaları sunan güvenli ve pratik bir şekilde tahsilat yapabileceğiniz bir ödeme sistemidir. Sitenize gelen müşteriler ürünleri satın alırken ipara ile ödeme seçeneğini tıklarlar. Ardından ödeme tamamlanır. Medyatör firması olarak uzman yazılım ekibimiz ile İpara Entegrasyonu yapmaktayız.Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Stantinko Saldırısı

Resim
Stantinko, tarayıcı eklentileri yükleyip sahte reklamlar göstererek para kazanan bir botnet ağı.  Kullanıcının haberi olmadan uzaktan yönetilebilen bu bilgisayarlara  zombi makineler de deniyor. Botnetlerin büyük bir tehdit oluşturmasının sebebi, siber suçluların bunlar ile neredeyse her görevi yüzde 100'lük başarı ile tamamlamasından kaynaklanıyor. Statinko bir defa bilgisayarınıza yüklendikten sonra büyük çaplı google aramaları yapabiliyor. Facebook'ta sahte hesaplar açıp, bu hesaplarla arkadaş ekleyerek resimleri beğenebiliyor.  Stantinko, gerçek görünen bir kodun içerisinde gizleniyor. Gelişmiş teknikler kullanarak şifrelenmiş bir dosyaya saklanıyor. İlk bulaşma sırasında oluşturulan anahtar sayesinde deşifre oluyor. Bir kere bulaşınca iki çok zararlı Windows hizmeti yüklüyor ve Windows yeniden başlatıldığında bu servisler çalışıyor.Silinen her zararlı parçayı tekrar yüklüyor. İyi bir botnet koruması sunan antivirüs programıyla bilgisayarınızı koruyabilirsiniz.

Backlink Alma Yöntemleri

Resim
Backlink almak siteniz için yapmanız gereken en önemli SEO kriterlerinin başında gelir.Peki backlink alma yöntemleri nelerdir ; İçerik bakımından sizin konunuzla benzer olan bloglara yorum yazın, yorumlarınız tutarlı olsun. Ne olduğu belli olmayan backlink paketleri satın almayın bunlar sayfanıza faydası olmadığı gibi zarar verecektir. Forumlarda tanıtımınızı yapın ve sosyal medya hesaplarınızın linkini verin. Makale sitelerinde makale yazın ve sitenize link verin. Uygulama mağazalarına uygulama ekleyip sitenizin linkini verin. Sayfanıza yazdığınız yazıları sosyal medya sayfalarında ve gruplarında paylaşın.  .edu ve .gov utantılı sitelerin blog ve forumlarına yorumlar yazın. Tasarım yarışmalarına katılın. Firma ekleme sitelerine sitenizi ekleyin.

Sayfa Sıralaması Nasıl İyileştirilir

Resim
Sitenize ait sosyal medya hesapları açarak, Sosyal medyada sitenizi paylaşarak, Düzenli makale paylaşımı yaparak, İçeriklerinizi iyi seçip yazarak, Sayfanıza site içi veya dışı linkler vererek, Başka sayfalara yazdığınız yazılara sayfanızın linkini vererek, Yazılan makalelere yorum yaparak, Anahtar kelime seçimini doğru yaparak, Son olarak reklam vererekte sıralamanızı yükseltebilirsiniz.

Mobil Fidye Yazılımına Dikkat

Resim
Siber güvenlik alanında Trend Micro, yeni bir mobil fidye yazılımı SLocker çeşidi tespit etti. SLocker ilk ortaya çıktığında mobil cihazların ekranlarını kilitliyor ve cihazlardaki dosyaları şifreliyordu. Mağdurları fidye ödemeye ikna etmek için de emniyet güçlerini taklit ediyordu. Daha sonra ortadan kaybolan bu yazılım, tekrar ortaya çıktı. Android dosyalarını şifreleyen bu özel SLocker çeşidi, bir süre önce gerçekleşen WannaCry salgınının başarısından faydalanan ilk fidye yazılımı. Bu SLocker çeşidi, mobil cihazlardaki dosyaları şifreleyebilse de, kısa ömürlü oldu. Yazılımın ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra, şifre çözücü yazılımlar ortaya çıktı. Fidye yazılımının tespit edilmesinden beş gün sonra fidye yazılımından sorumlu olduğu iddia edilen şüpheli tutuklandı. Neyse ki, sınırlı iletim kanalları nedeniyle mağdurların sayısı azdı. Trend Micro tarafından yakalanan orijinal örnek, King of Glory oyunu için bir hile olarak kendini göstererek King of Glory Auxiliary adıyla ort

Çocuklara Mobil Uygulama Eğitimi

Resim
Denizli Teknokent’te “Kodlamaya Giriş ve Mobil Uygulama Eğitimi, 10- 24 Temmuz tarihleri arasında haftada 3 gün olmak üzere, günde 15:30-18:00 saatlerinde  çocuklar için 3 hafta sürecek olan eğitimi verilecektir. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olan Buğra Yüksel eğitimin hakkında  “Bu ortamda çocuklar yazılımla ilgili çılgın sorularını yazılım geliştiricilerimize rahatlıkla sorabileceği gibi diğer tarafta sorularının cevaplarını uygulayabileceği çalışma ortamını bulabiliyorlar. Eğitimimizin hedefi; bütün çocukların yazılımcı olmaları gerektiği değildir. Eğitim süreçlerini ilgilerini çeken konuları ekleyerek onların kişisel ve sosyal kabiliyetlerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Algoritma ve temel yazılım dersi alan çocuklarda eleştirel düşünebilme, problemlere alternatif çözümler sunabilme, derslerinde alternatif teknolojik ürünleri kullabilme gibi becerilerin yanı sıra analitik ve algoritmik zekasını geliştirdiği gözlenmektedir.” açıklamasını yaptı.

Microsoft Windows Phone Desteğini Çekti

Resim
Microsoft Windows Phone 8.1, 2014’ün nisan ayında yayınlanmıştı 3 yılın sonunda desteğini sonlandırdı. Artık Windows Phone 8.1 yüklü cihazlar Microsoft tarafından yazılım güncellemesi veya teknik destek alamayacak.  Windows Phone 8  büyük bir güncellemeydi. Windows Phone 7 yüklü hiçbir cihaz Windows Phone 8’i çalıştıramadı. Milyonlarca kişinin telefonlarını değiştirmek zorunda kalması, Microsoft’un büyük emeklerle oluşturduğu imajına kötü yansıdı. Windows Phone 8.1 ile Microsoft sonunda iOS ve Android’e daha güçlü bir cevap vermeyi başardı. Ancak yazılım devi, yoğun çabalarına rağmen, popüler uygulamaları platforma çekemedi.  Bu süreçte Microsoft ve Nokia arasındaki “talihsiz” işbirliğini de unutmamak gerekiyor. Söz konusu macera, Microsoft’un Nokia’nın cihaz birimini satın almasıyla sonuçlanmıştı.

Botnet Saldırısı

Resim
Botnet, uzaktan yönetilen ve kötü amaçlı yazılım bulaşmış çok sayıda bilgisayarın oluşturduğu ağlardır. Botnet saldırıları oldukça güçlü bir saldırı çeşididir.  Botnetlerin internette fidye yazılımlarından daha fazla tehdit oluşturmasının sebebi %100'lük başarı oranı ile yürütebilmesidir. Bu saldırı karşısında sistem gönderilen her pakete cevap veremez ve yanıt veremez duruma gelir. Bu durumda da sunucu çökmüş olur.  Botnet ağı demek yine botnet içerisinde yer alan yüzlerce bilgisayar anlamına geldiği için her bilgisayara istenilen her şey yapılabilmektedir. Yani bilgisayarlarda kayıtlı kullanıcı adı ve şifreler, web site şifreleri, banka hesap bilgileri çalınabilmektedir. Yine botnet ağı telefonlardan da oluşabilir. Android telefonu hackleyen bir hacker istediği gibi bu telefonlardaki kullanıcı adı ve şifreleride çalabilir. Bu gibi saldırılardan korunabilmek için kesinlikle bilgisayarlarınıza güçlü bir antivirüs programı kurmanız gerekir. Kuracağınız antivirüs programı ile ta

Google Earth ile Dünyayı Gezin

Resim
Google Earth, Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımıdır. Yazılım tüm Dünya’nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görülmesini sağlar. Haritalar hizmeti yanında pek çok ekstra özelliği de sunuyor. Örneğin Google Earth hizmetini kullanarak tüm Dünyayı uçakla gezebilir, iki mesafe arası uzaklığı belirleyebilir ya da sokak görünümüne girerek bilmediğiniz yerleri daha yakından görebilirsiniz. Google Earth kullanıcılara sanal bir alan üzerinden tüm dünyayı gezme fırsatı tanır. Uydu görüntülerini, arazileri, 3D binaları ve diğer pek çok yeri görme olanağı sunar. Coğrafi seçenekleri sayesinde daha gerçekçi bir görüntüye sahiptir.  Google Earth ile istediğiniz ili, ilçeyi ya da doğrudan ülkeyi gezebilir görüntüler alabilirsiniz.

UTF-8 BOM (Byte Order Mark)

Resim
BOM UTF-8 ile birlikte ortaya çıkmış olup dosyanın UTF-8 olduğunu gösteren bir işarettir. Bir dosyanın yapısını editörden UTF-8’e çevirirseniz bu işaret kendiliğinden dosyanın başında BB BF EF bayt olarak kodlanır. BOM; PHP, ASP, ASPX, JSP gibi WEB programlama platformlarında da Türkçe karakterleri veritabanından yada kullanıcıdan okuma zamanında, karakterleri veritabanına yada belgeye kaydetme ve karakterleri sayfaya - ekrana basma noktasında hayati önem taşır, karakter eşleşmemesinden kaynaklanan programlama hatalarına, sitenizin tüm karakterlerinin bozulmasına veya sitenizin görüntülenememesine sebep olabilir. Tüm belgelerinizi Kodlama menüsünden UTF-8 (BOM'suz) Kodlamasına Dönüştür işlemi ile dönüştürüp kaydetin. UTF-8 BOM'suz Dönüştür işlemi ile UTF-8 BOM'suz Kodlaması işlemi farklı şeylerdir, bir Ansi belge yada UTF-8 ama Bomlu bir belge Tükçe karakterler içeren veya başka sakıncalı karakterler içeriyorsa Bom'suz UTF-8 dönüşümü yapılmalıdır, yeni belge oluştu

Microsoft Tarafından Açıklama

Resim
Microsoft tarafından petya saldırıları hakkında "Kısa bir süre önce yaşanan WannaCrypt saldırısının ardından şimdi de fidye yazılım biçiminde gelen Petya isimli zararlı yazılım nedeniyle kötü amaçlı bir saldırı daha yaşıyoruz. Microsoft olarak, hızla harekete geçerek saldırının niteliğini araştırıp analiz ettik. Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma ekibimiz, bu kötü amaçlı yazılımı algılayan ve kullanıcılarımızı buna karşı koruyan imzalar yayınladı. Araştırmalarımıza göre virüs ilk olarak Ukrayna’daki bir şirketin (M.E.doc) finans uygulamalarını güncelledikleri, Ukrayna ve Rusya’da popüler olan bir hizmet yoluyla gönderildi. Gizliliği aşmayı bir kez başardıktan sonra, fidye yazılım cephaneliğindeki birden çok aracı kullanarak etkilediği ağlarda yayılmaya başladı. Yama yapılmayan yerlerde bu zararlı yazılım, CVE-2017-0144 ve CVE-2017-0145 güvenlik açıklarını kullanarak ağlar arasında yayılıyor. Microsoft, Mart ayında, Petya’nın yararlandığı açıklara karşı MS17-010 güvenlik güncelleme

BTK dan Pedya Uyarısı

Resim
"WannaCry"dan sonra Petya adlı ikinci fidye zararlı yazılımı küresel bir siber saldırı dalgası oluşturdu.Pek çok ülkede etkili olan Petya fidye yazılımı özellikle Ukrayna'da devlet kurumları, elektrik şebekeleri, bankalar ve toplu ulaşım birimlerini etkisi altına aldı.Petya'nın WannaCry kadar etkili olmasa da kısa sürede geniş bir alana yayıldığını belirtildi. Petya zararlı yazılımının başlangıçta e-posta ile iletildiği ve Windows dosya paylaşım servisi, SMB-Server Message Block'tan faydalanarak yayıldığı kaydedildi. BTK tarafından söz konusu saldırılardan etkilenmemek için Windows sistemlerinde gerekli güncellemelerin ve güvenlik yamalarının yapılması , güncel bir antivirüs programının kullanılması, SMB servisinin gerekmediği durumlarda kapatılması, merak uyandıran phishing e-postalarına karşı dikkatli olunması ve eklerinin açılmaması tavsiye edildi. Tüm bilgilerinizi güvenli bir şekilde yedekleyin. Böyle bir saldırıya maruz kalındığında tüm bilgiler