Youtube Reklamı Vermenin Markanıza Katkıları


Geçen zaman ve gelişen teknoloji ile birlikte insanların yaşam tarzı ve alışkanlıkları da değişiyor. Kullanıcılarına en iyi şekilde ulaşmak isteyen markaların da bu yaşam tarzı ve alışkanlıklardaki değişime ayak uydurması gerekiyor.

Markalar için kullanıcıya ulaşmanın en önemli yollarından biri şüphesiz reklamlardır. Önceden daha sık televizyonlarda gördüğümüz reklamlar şimdi tüm sosyal medyaya taşınmış durumda. Youtube ise son dönemlerin en popüler medyası. Hal böyle olunca markalar youtube reklamlarına yöneldi. Peki bunun yöntemleri, kriterleri, maliyeti hakkında neler biliyoruz? Bu yazımızda bu bilgilere ulaşabilirsiniz.




Öncelikle youtube da reklam vermenin televizyona göre avantajından bahsedelim. Televizyon reklamlarında youtube a göre hedef kitle uyumunuzu ölçmeniz oldukça zayıftır. Youtube sizin hem asıl hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştırırken hem de reklamınızın ekranda kalış süresini öğrenebilirsiniz. Ekranda kalış süresinden kasıt örneğin televizyonda reklamınız çıktığında kullanıcının kanal değiştirip değiştirmediğini tespit edemeyiz. Ama youtube da çıkan reklamın atlanıp atlanmadığı bilgisine ulaşabiliriz. 

Youtube reklamlarını maddi açıdan ele alalım. Youtube her bütçeye uygun reklam stratejileri geliştirmiştir. Bu nedenle youtube da reklam verme işi kolaylaşıyor. Kendi istek ve ihtiyaçlarınıza uygun reklamla reklamınızın maliyetini kendiniz belirliyorsunuz. Hedef kitle analizi sayesinde kendi hedef kitlenize ulaşmanızı sağlamasıyla da harcadığınız ücrete oranla daha fazla geri dönüş almanızı sağlıyor.
Youtube reklamlarınızı hedef kitlenize ulaşması için bazı kriterler belirlemeniz gerekiyor ki geri dönüş oranında artış sağlayabilesiniz. Bu kriterleri ise şu şekilde sıralayabiliriz.
  • Konu
  • Yaş 
  • Cinsiyet
  • Anahtar Kelimeler
  • Yerleşim Opsiyonları
Belirlediğiniz bu kriterlerin doğru olması durumunda yüksek geri dönüşler alarak marka değerinizi yükseltebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Outlook mail yedeği alma ve geri yükleme

Outlook İMAP ve POP3 Sunucu Ayarları

Yandex Mail Yönlendirme